Партии се опитаха да ме контролират, да „укротят опърничавата” и да се възползват от това, че са ме подкрепили. Аз оставам безпартийна и ако някой иска да ме контролира няма да го позволя. Това заяви кметът на „Младост” Десислава Иванчева по повод оттеглената подкрепа от партия „Нормална държава” към нея.

По думите й двама души, които са я подкрепили са оттеглили тази подкрепа и това не значи, че са представители на мнозинството.  По повод оставката на Никола Вапцаров, който й беше заместник, Иванчева коментира, че той дълго време е бил в болничен и е объркал администрацията с липсата си. „Подадох оставка, защото работата в общината става трудна, няма прогрес, а регрес”, заяви пък самият Вапцаров.

Той даде пример с блок 70, от чийто случай е било „капитулирано”, блок 11, който е трябвало да бъде спрян и проблеми с търга за детски храни.

Снимка: bTV

Войслав Тодоров, който е общински съветник от "Нормална държава", добави, че в никакъв случай не е искано да се упражни контрол върху гражданската енергия. „Не мислим, че управлението на „Младост” върви на добър път. Когато човек няма административен опит му трябва време да се научи. Но вместо да се учи, ситуацията става по-зле. Отдели не функционират в администрацията, проспиват се ключови  моменти от спирането на застрояването”, посочи той.

Иванчева беше категорична, че не е лесно да се бориш срещу партии с опит, които са мислили че ще контролират общината. По думите й няма нито една жалба при обществената поръчка за саниране и нищо нередно в тях.

Тодоров отново посочи, че никой не е опитвал да контролира кмета на „Младост”. Според него тя иска, но не може да постигне каквото е декларирала.