Зрители на bTV сигнализираха, че по част от наскоро ремонтирания булевард „Княз Александър Дондуков” липсват пешеходни пътеки.

Така пресичането се превръща в опасност за столичани, защото в много от случаите колите не намаляват скоростта  си. Много от пешеходците пресичат по памет – там, където доскоро се е забелязвала пътната маркировка

„Разчитам на шофьорите, които минават всеки ден за работа също да знаят, че е имало пешеходна пътека”, споделя Мая Георгиева.

От години Румен Костов работи в района около булеварда. Признава, че липсата на пътна маркировка го тревожи. Решение намира единствено в скорошното й поставяне.

Това се очаква до края на седмицата, обещават от фирмата-изпълнител на ремонта.

Според ръководителя на проекта Красимир Цоклинов причините за забавянето са довършителни дейности. „Заради пясъкът, с който се фугира, все още не се е доуплътнил и не е поело хубаво във фугите и няма как да се положи в момента маркировка”, каза той.

Припомня и основните сигнализации: Първо са светофарите, после  са табелите и накрая е маркировката. Табелите са сложени и все пак шофьорите трябва да се съобразяват.

Наша проверка установи, че един от тези знаци трудно се вижда зад клоните на дърветата.