Синята и зелената зона за паркиране в центъра на София се затварят днес заради тежките зимни условия, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Заради продължаващия снеговалеж обстановката остава сложна и почистването е почти невъзможно.

Системата за есемес паркиране няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите на ЦГМ. С приоритет се почистват паркингите пред училища, детски градини и обществени сгради. Обилният снеговалеж прави невъзможно качественото почистване на всички места за спиране в зоните за паркиране.

От ЦГМ призовават гражданите да се съобразят с тежките зимни условия за деня и да не използват личните си автомобили, ако имат тази възможност.

На територията на столицата работят 182 снегорина, като се извършва и бутане на снежни маси и разпръскване на смеси на улици, по които се движи градският транспорт, както и основните пътни артерии на града.

Продължава и почистването на подходите към подлезите и спирките.

Снимка: Ладислав Цветков

Движението в столицата е затруднено.

Поради авария по линията на трамваи 20 и 22 има нарушения в графика на превозните средства. Затруднено е и движението на автобус 29 и 30 до с. Балша. Временно е скъсен маршрутът на линия 65, като автобусите не стигат до квартал „Манастирски ливади” и въртят на колелото в „Гоце Делчев”.