Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета по здравеопазване Ивайло Енев раздържавяването няма да лиши 40 хил. живеещи в района от здравеопазване, а ще им гарантира качествено такова. Той коментира, че лечебното заведение е в много тежко финансово състояние и от години работи на загуба.

Д-р Сергей Радилов даде пример с успешната приватизация на поликлиника в града през 2002 г. по думите му се притеснява от решението, но не повече от това нищо да не се промени в лечебното заведение.

Пред болницата се бяха събрали общинари и хора недоволни от идеята. Сашо Боев изрази несъгласието си с това, че общината не може да оздрави болницата и добави, е бюджетът на Нова Загора е 30 млн. лв.

Общинският съветник от БСП Димитър Бънов коментира, че решението е взето на крак, без аргументи и без обществено обсъждане.  

Зам.-кметът уточни, че има заявен инвеститорски интерес, а законът за следприватизационен контрол гарантира, е дейността на болницата ще се запази и след раздържавяването. 

Събралите се граждани добавих,а че не са съгласни и искат болницата да се запази.

Румяна Стоянова е лаборант в общинската болница в Нова Загора от 1979 г. и не може да си представи, че ще бъде продадена. "Предстои ни след 2-3 години пенсиониране и предполагам, че трябва да си търсим в други градове работа, защото не знаем собственика с какво око ще ни погледне", посочи Стоянова. 

Работещите в болницата призовават кмета да размисли. "Със структурни промени, с малко помощ от общината предполагам, че ще се справим", категорична е тя.