Разраства се скандалът с огранизираните боеве край пловдивската английска гимназия.

bTV се сдоби с нов видеоклип на ръкопашен бой между ученици. Авторът твърди, че е заснет преди месец. Посочва и имената на двамата участници в схватката - ученици от езиковата гимназия. Наша проверка обаче установява, че нито в езикова гимназия - Пловдив, нито в езикова гимназия "Иван Вазов" има ученици с подобни имена.

Николай Радев, директор на Езикова гимназия – Пловдив, е категоричен, че ученици с имена Васил Бочков и Георги Първанов – нямат.

В новия клип се чува реплика от зрители на схватката, които недоволстват, че са дали пари за толкова бързо прекратен бой: "Е, това ли беше? За това ли платихме, а?"

В езиковите гимназии отричат да има организиране на боеве със залагания. Младеж посочва, че се носят слухове, но между децата се знае, че няма такива залози.

bTV обаче откри пряк свидетел на боя от миналата седмица. Неговата версия е по-различна.

Преди няколко дни Илия Йорданов вижда как тълпа ученици гледат с удоволствие бой  между две момчета. Схватката не била плод на по-силни емоции и страсти, а изглеждала добре организирана.

"Бяха поне 80-100 човека. Те първо се бяха събрали на стадиона и може би ги видяха преподаватели и и разтърваха. Разпръснаха се и след това се преместиха 200 м. по-надолу”, споделя очевидецът Илия Йорданов.

Илия Йорданов е възпитаник на елитната Английска гимназия и е изумен от видяното: „Лошото е, че имаше много хора, които гледаха отстрани като театър и се забавляваха на това, което виждат”.

Според него е съвсем възможно да става дума за бой за пари.

И двата клипа са заснети край Английската гимназия. Версията, че все пак може да става въпрос за боеве срещу залози е доста обезпокоителна. "Дали ще е близо до нашата гимназия или ще е на друго място в града – ако организират такива боеве срещу заплащане, това нещо трябва наистина полиция и прокуратура много сериозно да се заемат. Всички ръководства, които имат такива ученици, ако има наистина, трябва да предприемем единни мерки!", категоричен е директорът Радев.

От полицията са категорични, че досега не са получавали сигнали за организирани боеве срещу залагания, в които участват ученици.