Строг пропускателен контрол ще има на традиционния концерт на площад "Княз Александър Първи" в столицата. От утре се въвежда и специална организация на движението в района на концерта.

От 14 часа ще бъде забранено преминаването по булевард "Цар Освободител" между площад "Независимост" и улица "Раковски". Затворени ще останат и части от улиците „Княз Александър I", „Леге", "Аксаков", „Дякон Игнатий" и „Георги Бенковски".

Сцената за концерта на "Княз Александър Първи" вече е почти готова. Никакви твърди предмети, оръжия, алкохол и пиротехника няма да се допускат на площада в новогодишната нощ. Ще се влиза през 10 пунка, изградени на подстъпите към площада.

„Няма да бъдат допускани видимо употребили алкохол граждани, както и такива със забранени предмети - оръжия и предмети, които могат да бъдат използвани за оръжия - стъклени бутилки, пиротехника и малолетни лица без пълнолетен придружител”, обясни началникът на сектор „Сигурност” в СДВР гл.инсп. Пламен Колев.

В новогодишната нощ екипи на жандармерията ще пази входовете с тежка техника. Кучета ще следят за взривни вещества и оръжие, а цивилни полицаи ще се сред празнуващите. Две редици тежка техника ще предпазват празнуващите от злонамерено навлизане на други автомобили.

В ранния следобед утре районът около площада ще бъде изцяло затворен. Ще се паркира на пл. „Александър Невски”, на „Раковска”, „Васил Левски” и други.

От Столичната община препоръчват в новогидшната нощ да се използва градския транспорт.