74 населени места на територията на област Стара Загора са без ток заради обледяване и паднали дървета, съобщават от Областната администрация. Около 29 000 души към момента са без електрозахранване. 11 екипа на EVN работят по отстраняване на повредите, ще бъде изпратена и допълнителна помощ. Очаква се, към 16,00 електрозахранването в повечето населени места да бъде възстановено. Над метър е вече снежната покривка на прохода Шипка. Духа много силен вятър, платното за движение е стеснено. Продължава да вали. Подобна е обстановката и на прохода Хаинбоаз.  

Към момента заради снегонавявания и силен вятър са затворени изцяло за движение пътищата Шейново-Дунавци и Мъглиж-Николаево. 

На прохода Шипка снегът вече е с по цялата републиканска пътна мрежа е въведено ограничение за преминаване на автомобили над 12 тона. От снегопочистващите фирми съобщиха, че магистрала „Тракия” в частта й в Старозагорска област, е почистена и е на черно. На магистрала „Марица” почистването продължава в момента. 

На територията на областта няма постъпили сигнали за бедстващи автомобили и за тежки пътно-транспортни произшествия. 

Техническият обем на яз. „Копринка” е 142 млн. куб.м. В момента в язовира има 92 млн. куб.м. Изпускат се общо 10 куб.м в секунда по канала за Стара Загора. Нивото на водоема се следи постоянно. Засега няма опасност от преливане. 

Тревожно е състоянието на р. Сазлийка в Гълъбово. Нивото на водата е минало алармения праг и продължава да се покачва. Там има екип на пожарната, който е в готовност за действие.