Централното софийско кръстовище Орлов мост вече е отворено, но ремонтите в столицата продължават. От вчера е затворен и булевард "Тодор Каблешков".  

До обяд в понеделник задръствания няма. Според живеещите в квартала обаче наоколо е хаос, а заобикалянето отнема около 20 минути.

Предстои да се направи разширение в участъка между булевардите "Цар Борис Трети" и "Братя Бъкстон" и така от две, платната ще станат четири. Освен това булевардът ще се удължи с близо 2 километра и ще бъде изграден нов мост.

Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" ще продължи до 20 декември. Евгени Крусев, зам.-кмет на Столична община, посочи, че първите работи започват от зоната до река Боянска.

До края на седмицата се очаква да бъде пуснат и столичния бул. „Прага”. Крусев добави, че работата по тротоарите ще продължи и до 2 седмици ще бъде завършена, а маркировката ще бъде поставена след няколко седмици.

От днес е пуснато и движението по моста  Чавдар. „ Беше в много лошо състояние, там е положена изцяло нова бетонова плоча, асфалтова настилка, тротоари и осветление”, посочи зам. -кметът. 

Други ремонти в столицата не са планирани до края на годината.

До 7 септември е забранено и движението по северното платно на бул. „Овча Купел” в участъка между „Цар Борис Трети” и „Коломан”.