Историята с угощението на един плъх в голяма пловдивска сладкарница има продължение. Коледната гала-вечеря на гризача бе увековечена в клип на гръцки студент и бе гледана от над 600 000 души в социалните мрежи.

Сюрреалистичната сцена с гризача в пловдивската сладкарница е заснета в навечерието на Коледа не само от гръцкия студент, а и от други случайни минувачи. След репортажа във вторник, зрители на bTV изпратиха направени и от тях други снимки.

„Започнахме да снимаме. После дойдоха други хора, които бяха изненадани и страшно шокирани! Снимахме и после дойдоха гърците и ни попитаха. Ние им отговорихме, понеже единствено знаехме гръцки, че нищо не може да се направи по това време. Гърците бяха наистина шокирани", разказа Цветелина Бюхел, която също е станала свидетел на случката.

Според очевидци, плъхът не е бил сам във фаталната вечер. „Имаше една мишка най-отзад. Всъщност голям плъх, който беше доста по-голям от този, който се виждаше на витрината”, разказа още Цветелина Бюхел.

По телефона управителят на сладкарницата Румен Любенов обвини студента, че това е инсценировка с цел изнудване. „Реално тази мишка отнякъде се появи. И сега ще ви кажа - този грък, който е пуснал сигнала, който е направил клипа, какво пожела от мене! Той дойде с преводач на обекта и пожела 300 лв. ,за да не го разгласява това нещо!”, заяви Любенов за bTV по телефона.

На 31 декември сладкарската къща работи. Продавачката отказа интервю. „Мишката е заловена, храните са подновени”, каза лаконично тя.

От Агенцията за безопасност на храните вече са извършили проверка и са наредили пълна деритизация на обекта. Наядената от плъхове храна е унищожена. На собственика на заведението е съставен акт и го чака глоба до 2000 лв.