Преди седмица получихме кратък клип, в който 10-годишният Денис ни показа какво е състоянието на градинката, в която играе. Видеото беше адресирано до кмета на район "Триадица" Николай Терзиев с молба тя да бъде ремонтирана.  

В импровизирания му репортаж той показва мръсотията, боклуците и състоянието на детския кът. Недоволен от условията за игра пред блока, той прави клип с телефона си.

„Ето тук люлките - вижте ги... изпочупени са. Няма никакви люлки. Тука на пързалката няма нищо. Тука е изпочупено. Там изпочупено. Затова искаме да ви изпратим Това видео, уважаеми господин кмет, за да вземете работници, които да направят тия люлки”, коментира той.

Това не е първият проблемен клип, който прави младият репортер. Не крие, че работата му е напрегната. „Имам чувството, че камерата е някакво дуло на оръдие и аз точно гледам него - в дулото. И си мисля, че всеки момент ще изскочи нещо оттам – гюле”, посочва Денис.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е продуциран лично от майка си - Десислава. „Ние трябва да показваме на децата как да се борят. Да се чувстват свободни да изразяват мнение навсякъде и да не се тревожат от това, че някой ще ги спре, защото няма кой да те спре, ако ти искаш да постигнеш целите си”, коментира тя.

Оказва се репортажът стига, където трябва. Кметът на район "Триадица" и екипът му приема Денис.

Инж. Николай Терзиев - кмет на район "Триадица” е категоричен – градинката определено не е в добро състояние.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме още няколко междублокови пространства с опасни съоръжения, които ще бъдат премахнати и подменени с нови. Тези, които могат да се поправят ги поправяме. Тези, които ги видях няма как да се поправят, те са и морално остарели. Те ще бъдат подменени с нови”, коментира бъдещите мерки той.
 
Архитект Стоянка Гигова добави, че ще се монтират 50 кошчета и в тази градинка, в която вероятно ще бъдат премахнати старите съоръжения.

Общинарите отправиха и предложение към Денис. „Аз искам от тебе, ако си съгласен естествено, да ни сътрудничиш. Да ни уведомяваш бързо за неща, които си забелязал”, каза кмета.

Денис разбира се пое отговорността и обеща да помага с каквото може.

Новата площадки в Иван Вазов и ремонтирането на тази пред блок 4 трябва да приключи до края на лятото.