Кметовете вече да имат право само на два мандата, а броят на общините да се намали. Тези предложения ще обсъдят управляващите на коалиционен съвет.

„То тогава трябва да има и мандат за народен представител. Съгласен съм, че не трябва да има професия кмет или професия общински съветник или народен представител“, коментира Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в НС.

Откриваме кмета на Карнобат четвърти мандат Георги Димитров в София за срещата на Националното сдружение на общините.  Преди това е бил председател и на общинския съвет.

„Тази позиция изисква значителна доза професионализъм,  тя не е за лаици, хората им пишат двойка, ако не си вършат работата, тоест не ги избират“, смята Георги Димитров, кмет на Карнобат.

Според позицията на Сдружението на общините, хората имат право на избор.

„В българското законодателство е предвидено ограничение в мандатите само за президента. Законовите промени трябва да бъдат предшествани от обществен дебат“, се посочва в позиция на сдружението.

Георги Димитров обмисля и дали догодина да се кандидатира за кмет на Карнобат.  

Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините, за да могат да кандидатстват по-лесно по европейски програми. От сдружението на Общините и тук не откриват сериозни мотиви за промяна.