Високата активност направи референдума в Обзор валиден. Жители на морския град и шест съседни села гласуваха дали да се отделят от община Несебър в самостоятелна община. 

Гласували са 1633 души или 75,01% от имащите право на глас.

Опашки за гласуване в Обзор се извиха още преди отварянето на секциите и продължиха до ранния следобед. Полиция следеше на входа да няма струпване на хора, като пропускаше по един гласуващ в секция.

Първи, час преди секцията да отвори, на опашка се нареди 91-годишният Димитър Кисьов. Казва, че гласува за хубавото на Обзор.

Някои се изнервиха, че става бавно и заподозряха в това умисъл. „Изтървават списъците, бавно реагират, действат, има болни хора, изнервят се“, казва Янка Янева.

В селата вотът започна вяло, но в Козница например още в първите часове гласуваха всички осем души. По обед резултатите показаха, че референдумът е валиден.

Над 20 от дерегистрираните избиратели бяха върнати в списъците и гласуваха. Битката за Обзор приключи без сериозни нарушения.

Още тази вечер се очаква да стане ясен резултатът от допитването – дали повече жители са гласували с „да“ или „не“ да се отделят от община Несебър. Ако половината от участвалите във вота са подкрепили отделянето, на ход е Министерският съвет.