Удължиха ареста на шофьора, който връхлетя спирка във Варна вчера и рани 18-годишен младеж. 32-годишният шофьор избяга, а след задържането се оказа с отнета книжка и положителен тест за три вида наркотици.

Рискована маневра на оживен булевард води последователно до удар в спрял автомобил, качващ се пътник и близката спирка. Очевидци отбелязват, че често в района на катастрофата се кара с превишена скорост.

Веднага след удара 32-годишният мъж слиза, изтръгва регистрационните табели на колата си и бяга с нея. Часове по-късно обаче е задържан.

„Пробата му за алкохол е отрицателна, а за наркотични вещества е положителна за амфетамин, метамфетамин и канабис“, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ – Варна.

„Фактът, че си позволяват по 3, по 4 вида наркотици, никакви реакции. Явно самото тяло минава в някакво друго измерение. Сериозна е работата. И дано да греша, но, може би, това ще продължава“, коментира Христо Димитров, Асоциация на пострадалите при катастрофи. 

Мъжът е с отнета книжка и по съдебен ред, и по административен ред:
с влязла сила присъда за предишна катастрофа с ранен и за осуетена проверка – преди два месеца. Отказал да бъде тестван за наркотични вещества, вследствие на което свидетелството му е отнето.

От началото на годината 16 шофьори във Варна са хванати след употреба на наркотици, 35 с алкохол, а 68 не са имали право да са зад волана.