Тежък инцидент на бензиностанция в Сливенско. Служител беше пребит от клиент, който искал да купи цигари, въпреки че в обекта не продават.
Нападателят остава в ареста за 72 часа, реши днес прокуратурата в Сливен.

Бензиностанцията е единствена високо в планината. В отдалеченото балканско село Стара река, където се намира, рядко минават автомобили.

На 24 октомври рано сутринта в бензиностанцията влязъл млад мъж и поискал да купи цигари. Когато разбрал, че не продават станал агресивен и нападнал служителя на бензиностанцията.

Охранителните камери в бензиностанцията показват бруталния побой над 61 -годишният Васил Андреев. След травмите от побоя, той едвам върви. Разказва, че мъжът се нахвърлил върху него след като разбрал ,че няма цигари.

„Като ме ритна ...дали един, дали два , три пъти – аз не помня. Той ме ритна така ,че ми изкара въздуха ...и аз след това вече бях неадекватен”, разказва васил Андреев.

Нападателят е добре познат на полицията. 29-годишният Георги Станков е криминално проявен, излязъл скоро от затвора. Няколко съседни села са в страх от него. В страх след нападението живее и семейството на пребития Васил Андреев.

„Той не разсъждава като нормален човек.Преди 3-4 години беше влязъл при една баба и после бабата почина”, спомня си нападнатият мъж.

Нападателят остава в ареста за 72 часа. От прокуратура в Сливен казаха за bTV,че утре ще искат за него постоянна мярка „задържане под стража”.

След инцидента собствениците на бензиностанцията ще вземат допълнителни мерки за сигурност. Те ще сложат паник-бутон,за да защитят служителите си.