"Реал Мадрид" имат милиони фенове по целия свят. Но в България те са с лъвски сърца. Събират се не само заради отбора, но и заради самия фен клуб, който е като тяхно семейство. 

"Ние не сме само фенове, които пият бира и чупят чаши. Ние сме приятели, ние имаме лични ангажименти един към друг в живота си, не само на футболни терени и пред телевизора", обяснява председателят на фен клуба Георги Христов. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Събираме се почти за всеки мач. Ето на първи се събрахме за "Ел Класико", което за щастие спечелихме срещу "Барселона". Събирам се по всевъзможни случаи – за мачове, правим си ежегодни сбирки. Опитваме се да сме в контакт постоянно", разказва Мартин Стефанов.

Но от близо година не могат да бъдат в пълен състав. На един от членовете на фен клуба - Иван Тодоров, е открито онкологично заболяване на меките тъкани, което наскоро проявява рецидив. В момента Иван е на лечение в Китай, с което му обещават да го излекуват. За да завършат процедурите са му необходими още 47 000 долара. За събирането на сумата неговите приятели са организирали търг на сайта на фен клуба. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Ще добавим още други неща, други артикули. Било то футболни, на "Реал Мадрид" или не, с идеята да съберем максимума, който зависи от нас. Дай Боже да съберем цялата сума", казва Мартин Стефанов.

Един необикновен артикул също е част от търга: тениска с подписите на целия настоящ отбор на "Реал Мадрид". 

Снимка: btvnovinite.bg

Почти до всеки един подпис има номерът на съответния футболист. На Родриго не е толкова трудно да се види, той момчето си е написал направо името. 

"Писахме на "Реал Мадрид" с надеждата те да ни помогнат по някакъв начин. Идеята дойде от Жоро, който реши просто да им пише и да пробва. Да сподели историята на Иван и да видим как ще откликнат, какво ще направят", разказва Мартин Стефанов.

"След писмото нямаше и десет дена, тениската дойде. Лично при мен и куриер и аз бях изключително приятно изненадан", допълва председателят на фен клуба Георги Христов и споделя, че чувството, когато е отворил пакета, не може да се опише. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Между нас казано една фланелка, подписана само от един човек от тези, които виждате тук, има изключителна огромна стойност. А когато виждате всички накуп, наистина това е безценно и жестът наистина от страна на клуба да ни пратят тази фланелка е огромен!", категоричен е Георги. 

Всички артикули, които се предлагат на благотворителния търг за Иван Тодоров, може да видите на сайта на фен клуба на "Реал Мадрид“.