Издирват непълнолетни момичета, които в рамките на няколко дни са нападнали две възрастни жени в столичния квартал „Овча купел“ и са се опитали да ги ограбят. Прокуратурата се е самосезирала по случая след публикации в медиите. 

От държавното обвинение уточняват, че единият инцидент е станал вчера по обяд. 72-годишна жена е била нападната от две момчета, докато се прибирала към дома си. Те настигнали пенсионерката в гръб и започнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: „Дай, чантата! Дай, чантата!“. 

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата продължили да дърпат чантата ѝ, но не успели да я отнемат и избягали. 

По думите на пострадалата нападателите са били непълнолетни, като тя успяла да види само две от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало още едно момче, което е стояло в близост до мястото. 

Подобен опит за грабеж в същия столичен квартал е имало и ден по-рано. Софийска районна прокуратура призовава гражданите, станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР.