Разследващите категорично изключват версията за самоубийство на някой от убитите шестима души в Нови Искър, заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Снимка: btvnovinite.bg

След като бяха открити телата на Неделчо Юнаков, тъщата му, сина на Юнаков – Георги, доведената му дъщеря Нанси и приятелят ѝ Боби, днес беше намерено и тялото на шестата жертва на кървавата разправа.

Това е издирваната вчера Кети Кюхова, която беше намерена мъртва в кладенец в гориста местност в района.

Днес беше открит изчезналия семеен джип, както и тефтерче, в което фигурира името на убития Неделчо, данни за сметки в различни банки, както и размисли за любовта.

Все още не е ясен мотивът, нито извършителят.

Снимка: btvnovinite.bg

Главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има информация, че се е занимавал с т.нар. „кухи” фирми за източване на ДДС. 

Снимка: Ладислав Цветков

По думите на Борислав Сарафов шесторното убийство е престъпление без аналог поне в най-близката ни история.

Всички жертви са убити с множество изстрели от огнестрелно оръжие.

Все още оръжие от престъплението не е открито. Дали то е само едно, ще се установи, след като приключат назначените по делото експертизи, посочи Сарафов.

За отхвърлянето на версията за убийства с последващо самоубийство се съди по начина, по който са били разположени телата и по попаденията от изстрелите. „Никой не се самоубива с 3-4 куршума. Когато някой се самоубие, обикновено оръжието е на мястото”, заяви шефът на националното следствие. 

„Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков”, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Има информация, че се е занимавал с търговска дейност, включително и с т. нар. „кухи” фирми, които чистят ДДС”, отбеляза той.

Снимка: btvnovinite.bg

Установява се и начинът, по който скоро е придобит имотът в Нови Искър – бивши собственици и проблеми, свързани с придобиването.

Продължава огледът в къщата, необходимо е да се изземат биологични следи, търсят се още следи от оръжието – гилзи и др., заяви Маринов.

Главният секретар на МВР допълни, че екип на Института по психология се запознава с обстоятелствата и фактите и ще направи психопрофил на извършителя.

Към момента няма заподозрян от близките на семейството, казаха още разследващите.