В хода на разследването на смъртта на 16-годишното момче, починало след токов удар на столичния булевард „Академик Иван Гешов“ е установена и иззета камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

По случая работи екип от следователи, сформиран със заповед на градския прокурор на София, за да установи причините за инцидента.

 Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента. 

На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.

Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет павилиона, три са имали договорни отношения с Община „Триадица“ и два – с УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация в град Варна. Проверка на район "Триадица" показа, че обектът е на фирма „Дениа 2016“ ЕООД.