В автомобилът на убитата Алена Щерк е открито ДНК на основния заподозрян за престъплението Виктор Спига. Според полицята, от началото на годината Щерк е подала три сигнала за домашно насилие. Те са в различни управления, като на два пъти е била канена да подаде жалби, но това не се е случило.

Според полицията в началото на април, в прокуратурата е образувана преписка, че задържаният за убийството ѝ Виктор Спига не е върнал личния ѝ автомобил.

Държавното обвинение допълни още, че ДНК в колата на жената съвпада с това на задържания Спига.

Досега няма данни за участие на друг човек в убийството на Алена Щерк, заявиха от прокуратурата. Заподозреният остава Виктор Спига.

Според защитата всичко за разплитането на престъплението зависи от експертизите. „ДНК-то показва че той е шофирал колата, че той е влизъл в колата, че е влизъл в гаража, вече ако се намери негово ДНК под нейните нокти ще е фатално“, казва адвокат Любен Казанлиев.

 

Според психиатъра Веселин Герев конфликтът между Алена и Виктор не е заради за пари, а от ревност. „Там, където нещата са много брутални става въпрос за емоции. И аз мисля, че става въпрос за един ревностен параноик, който мога да кажа, абстрахирайки се от случая, такъв един психопат се изгражда с години“, казва той.

Приятелите на Щерк се надяват на бърза и справедлива присъда. Според официалната информация на полицията Щерк е подала три сигнала за домашно насилие от началото на годината. Адвокатът на Спига вече е упълномощен да го представлява и документът е получен от Италия.

В ранните часове на 30 май полицията в Асколи Пичено задържа 42-годишният Виктор Мануел Спига в близост до хотела му. Мъжът е от Коста Рика, но има и италианско гражданство и местожителство.

От полицията потвърдиха за bTV, че той не е оказал съпротива в момента на задържането. 10 полицейски служители са участвали в ареста.

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено, тъй като в него е открит малък нож.

Днес пред италианският Апелативен съд в Анкона, Спига е изразил своето желание да бъде екстрадиран в България.

Делото ще се гледа в четвъртък.

През това време Спига остава в ареста.