На фона на нарастващия брой нови случаи на COVID-19 в столицата, някои от временните ваксинационни пунктове в София отново отвориха врати. Сред тях са тези в квартал "Христо Ботев".

Сред първите посетители там е Хамза Самара, която придружава семейството си, въпреки държдовното време. Самият той се е имунизирал отдавна, заради работата си в едно от COVID отделенията.

Снимка: bTV

"Хората в тежко състояние не са ваксинирани. Има такива, които пред моите очи казват, че вече искат да се ваксинират, но е късно", казва Хамза.

В пункта са налични всички ваксини.

"Това, което им казваме ние, е да се консултират с личния лекар и да вземат решение коя ваксина да изберат. Мисля, че много хора са се ваксинирали, особено тези, които заминават в чужбина", обяснява здравният медиатор Анелия Димитрова.

Някои хора споделят, че все още изчакват с имунизацията, а други засега отказват, но очакванията на лекарите са интересът км ваксините цялостно да се засили с времето, тъй като вече наблюдават повече желаещи.

Снимка: bTV

"Още от началото на вълната има повече желаещи да се ваксинират. Днес, въпреки дъждовното време, ваксинирахме около 100 души за три часа, което е много добре", казва д-р Мирослав Кафеджиев.

През днешния ден в София се ваксинираха над 800 души.