Общо 9 дела са образувани в пловдивския районен съд за снощния масов уличен бой в Пловдив. През целия ден арестуваните, срещу които вече има повдигнати обвинения, ще бъдат карани по един в съда. 

Първи в залата влезе Живко Русев, жител на "Арман махала", който е съден за дребно хулиганство. На други участници в боя са повдигнати и обвинения за причиняване на дребна телесна повреда, както и за отправяне на заплахи и замахване с лопата срещу длъжностно лице - полицай. 

Снимка: btvnovinite.bg

Свидетел заяви, че подсъдимият Живко е държал около 20, 30 ч. счупен крак от маса на улица до Панаира и отправял заплахи към полицаи. Според полицаите тълпата от "Арман махала" се държала арогантно - мъже с колове казали на униформените: "Намесете се, бият наши момчета, ще ви изтрепем".

Според полицаи, въоръжената тълпа, дошла от "Арман махала", са били между 40 и 50 души. 

30 души бяха арестувани снощи, след масов уличен бой на оживен пловдивски булевард. Задържани бяха 22 жители на "Арман махала". До късно снощи се провеждаха разпити на задържаните лица в Трето Районно Управление. 

Трима младежи от ромската "Арман махала", съответно -  на 14 и 15 години,  са пресрещнати на булевард "България"  от други момчета от близкия квартал "Гагарин". Започва гонка по кварталните улици край Пловдивския международен панаир.

Потърпевшите викат на помощ по телефона свои роднини и за минути на мястото се пристигат още около 40 жители на "Арман махала". Започва масов уличен бой, прекратен, благодарение на светкавичната намеса на полицията.

Другата страна, участвала в боя, отказа  коментар. Очевидци твърдят, че и в двете групи е имало видимо пияни.