Нови разкрития за стрелбата в метрото. Близките и на простреляната, и на стрелеца проговориха пред bTV.

Простреляната 56-годишна Соня Павлова все още е в критично състояние и с опасност за живота. Близките й се надяват тя да оцелее след фаталните рани. Двамата със стрелеца Максим Петров са колеги - грижели се за възрастни хора в Австрия. 

Съпругът на 56-годишната Соня Павлова подозира, че тя е жертва на агресивен ухажор. В семейството на охранителя Максим Петров не е имало проблеми, твърди жената му.

Разследващите изясняват колко близки са били двамата и защо се е стигнало до стрелбата.

Стрелбата в метрото е шокирала съпруга на пострадалата Соня. Според Богомил Павлов нищо не предвещавало трагедията на летището.

„С нищо не е показала, че има някакъв проблем. Може би е решила, че сама ще го реши“, каза Богомил Павлов.

Тя работи от осем години в Австрия и там се запознала със стрелеца. И двамата се грижели за възрастни хора. За страховете си споделила не с него, а с дъщеря им.

„Тя й е споделила, че някакъв много я харесвал, че много я такова, че тя го отблъсквала, той бил нахален. Ма, кажи ми, бе, душичко. Кажи ми. Аз ще намеря начин да организирам хората и да го сгънем на четири, примерно ти казвам“, допълни Богомил Павлов.

Обяснява си стрелбата с яростта на настоятелен, но отхвърлен обожател.

„Мъжът може да го направи. Мъжът е болен, когато се чувства отритнат“, обясни Богомил Павлов.

Максим Петров е бивш военен и от началото на май-охранител. Съпругата му Мая Петрова каза, че няма обяснение за случая.

По думите й, с мъжа си никога не са имали проблеми. Оръжието той има много отдавна.

Съседите определят стрелеца като изнервен и особен човек.

Максим е стрелял седем пъти в метрото с личния си пистолет "Макаров". Засега не е ясно дали го е направил от ревност, че Соня заминава, или от гняв, че го е отхвърлила.

Разследването продължава, а експертите припомнят, че всяка охранителна компания може да въведе вътрешни правила и да прави периодични психотестове на служителите, които носят оръжие.