Връчиха актове на болница "Шейново" и на петима служители заради разменените бебета.

„Към настоящия момент няма съставени наказателни постановления и няма наложени санкции. Административно-наказателното производство е на етап, в който има съставени актове за извършено административно нарушение. В срок от 7 дни по всеки от актовете може да бъде направено възражение. След което в срок от 14 дни преписката трябва да бъде изпратена към административно наказващия орган. А той в рамките на месец трябва да прецени дали има основание да бъде съставено наказателно постановление и да бъдат наложени наказания, или не“. Това коментира пред bTV Величка Костадинова, адвокат на лечебното заведение.

„Ако болница „Шейново“ получи наказателно постановление, ще възрази срещу констатациите за установяване на административно нарушение. В случая става въпрос за нарушение за получаване на сума за избор на екип за едната от майките, която е родила чрез цезарово сечение“, посочи още тя.

Предстои връчването на седми акт, който най-вероятно ще касае служител от лечебното заведение.

Адвокат Стойков, който представлява едно от семействата, внесе искова молба за обезщетение от 300 000 лева. Към настоящия момент тя все още не е получена в болницата.

Още по темата - чуйте във видеото.