„Вчера всички партии и коалиции регистрираха своите листи за местните избори в края на октомври. С това на практика цялата държава вече е в активна предизборна кампания. Задача на всички институции, включително и на Министерския съвет, е да осигурим честни и прозрачни избори“, заяви премиерът Николай Денков.

„Затова и беше създадено звено, което обединява усилията на главната прокуратура, МВР и ГД „Национална сигурност“, но за да успеем в тази задача, имам нужда и от съдействия на българските граждани“, посочи той.

Министър-председателят уточни, че от петък, 29 септември, започва да работи открита национална линия, на която всеки един ще може да подава сигнали за нарушения. Тя е 02/90 112 98. Ще има и национален имейл адрес, на който също ще могат да се подават сигнали – [email protected].

“Помогнете ни, изпращайте сигнали, гарантираме, че веднага ще се отзоваваме и ще направим всичко, което зависи от институциите. Нека заедно да пресечем всички избори нарушения. Разчитаме на вас“, призова Денков