Разбита е престъпна група за разпространение на наркотици, като при претърсванията са иззети 250 кг наркотици, основно амфетамини. Това стана ясно на брифинг на спецпрокуратурата и ГДБОП.

Снимка: Специализирана прокуратура

Дрогата основно се е разпространявала в София в кварталите „Люлин“ и „Надежда“ около училища. Арестувани са 4 души, сред тях и организаторът.

Освен тези 250 кг амфетамини и метамфетамини, са намерени и 100 кг прекурсори, което е доста голямо количество дрога. Единият от задържаните е хванат в момент на сделка с 6 хиляди хапчета.

Снимка: Специализирана прокуратура

Дрогата е била под различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - „Филип Плейн“, „Шанел“ и др., реагиращи на полевия тест като екстази.

Снимка: Специализирана прокуратура

Намерени и иззети бяха  три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити 2 пакета с амфетамин с общо тегло един килограм

Снимка: Специализирана прокуратура

Групата е известна и разследвана от 2018 г. Намерени са и две лаборатории за производство на амфетамини, каквито нямат аналог от 15 години насам, заяви гл. ком. Любомир Янев. 

Дрогата е разпространявана около училища, а деца директно са звънели на дилърите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!