Канал за нелегални мигранти у нас разбиха Гранична полиция и прокуратурата. Задържани са 12 чужденци, заедно с мъж от Хасково, който е организирал прехвърлянето им. 

Нарушителите са използвали добре познатия път на мигрантите от Сирия и Ирак, който започва от бежанските лагери в югоизточна Турция.

Бежанците преминават през цялата територия на страна, за да достигнат селата на юг от Одрин, където река Марица е естествена граница между Турция и Гърция.

С помощта на каналджии намират плитки участъци, където успяват да влязат Гърция.

Снимка: btvnovinite.bg

Задържаните вчера са преминали през водите на Марица още веднъж, за да влязат в страна ни. Заловени са от българските власти в село Генералово - между Капитан Андреево и Свиленград.

Нелегалните мигранти са задържани на черен път, в момент в който ги товарят в микробус

Снимка: btvnovinite.bg

А от Марица до Генералово пътеки много, разказва  Димо Петров, чиято къща е накрая на селото  и често посреща неканени гости. "Минават си кротко, кротко, поздравяват  даже, без никакви  проблеми", казва той. 

За прехвърлянето си у нас бежанците са платили на гръцки трафикант.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорът на микробуса, който е трябвало да откара групата в София е задържан. Обвинен  е в опит за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно у нас.

Нелегалните мигранти, сред  които три деца,  са откарани в миграционния център в  Любимец. Пред властите те заявили, че искат да останат в страната ни.