При мащабна акция на МВР и прокуратурата беше разбита най-голямата регистрирана досега фабрика за нелегални цигари. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Снимка: Райна Зайкова

Фабриката е била разбита, докато е произвеждала фалшиви марки цигари. Тя е ощетявала хазната с около 15 милиона лева всеки месец.

Сградата е нова, построена в началото на годината и оборудвана с машини за цигари, а на кутиите е имало гръцки надписи, тъй като най-вероятно те са били за износ в Гърция. Има 11 арестувани, 4-ма са обявени за издирване.

Снимка: Райна Зайкова

„Освен тази фабрика намерихме цех за нарязване на тютюн, зареден с цигари за 1 милион”, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали. Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар, или за нашия", заяви премиерът Бойко Борисов.

Снимка: Райна Зайкова

Обектът се намира в с. Труд, местност "Кошовете", на изхода за Карлово.

Работилите в нелегалната фабрика, са го правили на затворен цикъл. Живеели са буквално в сградата, където са имали спални помещения, кухненски уреди и фитнес.

"Молдовци, украици са работили, не са излизали, няма признак, че са работили, произвеждали продукция и изнасяли”, обясни премиерът Бойко Борисов.

Разбит е и цех в село Ръжево Конаре, който имал таен изход за бягство.

„Пътя за бягство е една тръба и по нея със скейтборд и фенерчета излизат навън”, заяви Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

В момента специализирана прокуратура проверява за връзка на разбитата фабрика с тази в Карнобат, тъй като изплуват имена на едни и същи хора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!