Отново инцидент с влак в движение. Машинист беше ранен след пореден случай на хвърлени камъни по композиция. За щастие, той се е отървал без тежки последствия.

Снимка: btvnovinite.bg

14 октомври. Минути след 19:00 ч. Влакът от София за Стара Загора се движи с около 100 километра в час - малко преди гара Пловдив.

„Група деца махаше на влака, поздравяваше ни и ние с колегата с мобилната свирка ги поздравихме, но при разминаването едното от тези деца хвърли камък по локомотива и счупи предното стъкло… 9-10 годишни“, разказва локомотивният машинист Йордан Аждеров. 

Снимка: btvnovinite.bg

В локомотива са Йордан и колегата му.

„Стъклото влезе и ме удари и по лицето ми се изсипаха и стъкла“, спомня си машинистът.

С намалена скорост машинистите стигат до гарата и звънят на 112. 

Раненият Йордан се притеснява, че част от новите локомотиви се управляват само от  един машинист и ако той пострада, последиците може да са фатални.

Снимка: btvnovinite.bg

„При средна скорост на влака 65 км в час един хвърлен камък много лесно пробива стъклото и може да нарани човек, така че апелираме към всички тези прояви могат да доведат до неприятни инцидента както с пътниците, така и с персонала на БДЖ“, казва директор Поделение „Пътнически превози“-Пловдив Ангел Даскалов.

„Различни хора, различни етноси, различни възрасти са го правили. Хвърляли са по вагоните и са чупили стъкла“, споделя Йордан.

Снимка: btvnovinite.bg

От железницата допълват и че само на това място са станали 4 подобни инцидента. Досега няма заловени извършители

Снимка: btvnovinite.bg

От началото нас годината до момента са регистрирани 65 вандалски с хвърляне на предмети, вследствие на което са пострадали трима души от железопътния персонал.