Членовете на съвета на директорите на НДК са подали молби за освобождаване след среща в Министерството на културата, на която са били обсъждани резултатите от извършен одит на двореца, съобщиха от ведомството.

Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков обявиха, че за тях е време „за нови хоризонти“, но не дадоха мотиви за решението си. От месеци министър Минеков коментира, че дворецът на културата е в тежко състояние и е натрупал десетки милиони загуби. Той обаче е категоричен, че няма да допусне да се стига до приватизация.

„Уговорена беше нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща МК бе уведомено за депозираните молби за освобождаване. Министерство на културата ще се съобрази с изразената  лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност“, пишат от МК.

Министерството сега ще продължава да развива НДК „като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център“.