Радостин Василев е внесъл в Народното събрание уведомително писмо, че напуска Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Писмото е депозирано до председателя на парламента Росен Желязков, потвърдиха за bTV от администрацията на Народното събрание. Радостин Василев обаче остава в парламента като независим депутат.

По-рано стана ясно, че Софийската районна прокуратура се е самосезирала след информация в медиите, че Радостин Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен. Това е станало миналия четвъртък, а в петък Василев е дал сведения пред прокурор.

Припомняме ви, че именно депутатът, който обяви, че напуска групата на ПП-ДБ, пусна запис от събрание на партията.

Днес Радостин Василев отказа коментар за bTV. От районната прокуратура ни отговориха, че по преценка на наблюдаващия прокурор няма да се съобщават подробности, докато тече разследването.

Междувременно стана ясно, че Радостин Василев е с охрана от МВР. От пресцентъра на ведомството заявиха за bTV, че тя е поискана от държавното обвинение именно във връзка със заплахата към отцепилия се от ПП депутат.