„Ако българският съд потвърди масовия пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците ни и злепоставя тежко България“.

Това заяви президентът Румен Радев по повод разкритата престъпна група за шпионаж в полза на Русия. Той не бе коментирал до момента шпионския скандал.

„Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси – защо високопоставени служители в Народното събрание и Министерство на отбраната, чиито проверки и допуск се издават от служби, пряко подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност? Защо се пренебрегва фактът, че организацията и контролът на политиката за защита на класифицирана информация се осъществява от Министерски съвет?“, попита Радев.

Президентът очаква не само пълно разследване на случая, но и задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на националната ни сигурност. Той очаква най-вече ефективни мерки за нейното укрепване.

„Затова следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността след управлението на сегашния премиер“, каза Румен Радев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!