Президентът Румен Радев отново отправи критика към управляващите и обвинението. Според държавния глава прокуратурата прилага двойни стандарти при ключови разследвания на политици. 

Според президента прокуратурата няма еднакъв подход към всички по високите етажи на властта.

Снимка: btvnovinite.bg

„Двойни стандарти и по отношение на казуси и по отношение на тяхното хвърляне в широкото публично пространство или пък криене. Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато види, че тук се погазва закона. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът, след като вижда, че в ежедневието тук се нарушава закона“, заяви Радев.

На въпрос за секретаря му Пламен Узунов и неговите разпитите в прокуратурата относно комуникацията му в бизнесмена Пламен Бобоков, държаният глава обърна внимание на работата на службите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата, в лицето на министър-председателя. Лепва се едно наистина позорно петно и тук е мястото на службите именно да се изясни цялата тази ситуация, защото такъв тип имидж на България навън ни представя, едва ли не, като мутренска държава. За разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той само трябва да млъкне и не трябва да се показва изобщо“, заяви президентът.

Румен Радев този петък посети Нови пазар, както и Старата базилика и Двора на кирилицата в първата българска столица Плиска.