"Днес ние казваме "не" на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят тази инициатива. Днес ние показваме, че няма сила, върху която да отстъпим от своята принадлежност към род и Отечество", каза президентът Румен Радев, който присъства на церемонията по издигането на българския флаг на пилон "Рожен".

"Днес, водени от завета на нашите деди и дъга ни пред идните поколения, заставаме заедно, за да издигнем високо българския флаг. Толкова високо, колкото не сме дръзвали дори да го видим в мечтите си и най-вече, за да го издигнем високо вътре в сърцата си", добави той. 

Държавният глава каза, че се радва да види толкова хора, стекли се от всички краища на страната.

Нека българското знаме да продължи да ни обединява и да ни води по пътя на благоденствието на нашия народ. Любовта към България е непреходна, каза той.

"Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, но никога не допускаха то да попадне в плен. Отдаваме почит към паметта на предците, които извоюваха правото българският флаг да се вее свободно. Отдаваме признателност към поколенията, строили България", добави Радев.