"Работата на парламента трябва да се концентрира върху две неща - приемането на важните закони и съставянето на правителство. Трябва да бъде отредено необходимото внимание за съставяне на правителство, защото обстановката и желанието на българския народ го налага".

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с втората политическа сила у нас - „Има такъв народ“. Държавният глава подчерта, че ситуацията изисква сформиране на отговорно правителство възможно най-скоро, което да има устойчива парламентарна подкрепа.

„С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия. Предизвикателствата пред нашата страна са огромни. Не само усложнената към момента среда за сигурност – пандемията, икономическата и социалната криза. В това отношение към вас са вперени очакванията на българските граждани“, каза Румен Радев.

„Ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието в българския парламент, ако изобщо бъде внесено, отговорността идва при вас. Затова се надявам да чуя вашите намерения и готовността ви за съставяне на правителство“, обърна се държавният глава към представителите на "Има такъв народ".

Зам.-председателят на партията Тошо Йорданов от своя страна поздрави президентската институция, че спазва Конституцията и законите на страната.

„Ние като политическа сила също мислим да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. Ще обсъдим, надявам се конструктивно, какво мислим ние в така създалата се ситуация“, заяви Йорданов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!