Президентът отправи традиционното си новогодишно обръщение към българите. Държавният глава обяви, че има нужда от лидерство, което да изведе страната от дълбоката криза. 

Пандемията, протестите и предстоящите избори бяха основните акценти от новогодишното обръщение на Румен Радев.

"2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало", заяви Радев.

Президентът се обяви за неотложна радикална промяна.

"Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна", каза Радев.

Според държавния глава в организацията на предстоящите парламентарни и президентски избори трябва да бъде гарантирано здравето и правото на глас на всеки българин.

"Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота. Имаме нужда от лидерство. Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел. Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи", каза Румен Радев.

"В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха", обяви още президентът.