Президентът и управляващите с нова размяна на реплики по повод датата на изборите, която съвпада с католическия Великден. Според президента въпросът е не кога, а как ще проведем изборите. Председателят на парламента пък припомни, че е искана и оставката на държавния глава. 

„Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден  не само за нашите събратя католици и арменци, но и Великден за възкръсващата демократична България. Разбира се, ако питате мен най-добрата дата беше през септември миналата година сред като през юли властта изчерпа търпението на хората и те масово поискаха нейната оставка“, заяви президентът Радев.

Снимка: btvnovinite.bg

„И неговата оставка искат хората и никой няма да има нищо против да имаме и предсрочни президентски избори. Какво щеше да стане, ако имаше предсрочни избори? Правителство успя да овладее ситуацията и наложи мерки, които дадоха резултат" репликира председателят на парламента Цвета Караянчева.

Снимка: btvnovinite.bg

Президентът и председателят на парламента присъстваха на историческо за католическата църква събитие в България, тъй като за първи път папа Франциск назначава помощен епископ с постоянно седалище в София, както и епископско ръкополагане в столицата след дълги десетилетия. Монсеньор Румен Станев беше ръкоположен за помощен епископ на Софийско-Пловдивски диоцез на тържествена церемония в конкатедралата „Св. Йосиф“.

От католическата църква изразиха позиция, че не се месят в делата на държавата.

„Ние уважаваме решенията на компетентните органи и не е наша работа да ги коментираме или да участваме в тях. Католиците винаги са били активни граждани и ще се надяват на диалог и сътрудничество с всички институции в България“, заяви говорителят на католическата църква в България Ива Михайлова.