Радан Кънев е водач на листата на обединение "Демократична България" за предстоящите избори за Европейски парламент. Това обяви съпредседателят на "Демократична България" и лидер на политическа партия "Да България" Христо Иванов. Той подчерта, че решението за първите трима в листата за предстоящите евроизбори, е съгласувано от политическия съвет на "Демократична България".

В челото на листата влизат още Стефан Тафров, кандидат на "Да, България" и Албена Симеонова, кандидат на "Зелените".

При представянето Христо Иванов отбеляза, че излъчването на Радан Кънев за водач на листата е много важна политическа задача. "Ние инвестираме в обединението", обясни Иванов.

Готов съм преди всичко да работя за това ние да бъдем силна и единна алтернатива на ГЕРБ, категорично да не допуснем центъра, дясното демократичното, проевропейското в българската политика да се асоциира с образа на Бойко Борисов, заяви  Радан Кънев.

Той информира още, че ДСБ като член на ЕНП е приела ангажимента да осигури участието на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ в коалиция за предстоящите избори, тъй като това е партия, която по думите му "споделя общо отношение към властта". Очаква се решението да бъде потвърдено утре на Национален съвет на ДБГ.

Пълният състав на листата на обединение Демократична България ще е от 17 души. В нея ще бъдат привлечени и ключови фигури на гражданското общество.

Снимка: БГНЕС

Аз се включих в тази кампания, защото искам да пренеса пламъка на синята идея, която ми е толкова скъпа и в ЕП, заяви Стефан Тафров.

Албена Симеонова заяви, че в качеството си на биофермер от село Любеново, община Никопол, е може би единственият представител на българското село сред кандидатите за евродепутати.