Протести на пътно-строителните работници във всички области на България в ключови точки от пътната инфраструктура обяви председателят на Българска браншова камара "Пътища" Стефан Чайков. В София хората ще се съберат пред Министерския съвет от 16 ч., за да поискат от държавата перспектива за бранша.

Исканията им са да получат поне част от дължимите 880 млн. лв., за да могат ефективно да се подготвят за зимния сезон.

Браншът настоява и държавата да поеме ангажимент с определени срокове за изплащане на средствата.

Стефан Чайков участва в заседание в правосъдното министерство на работна група, създадена по разпореждане на премиера за намиране на решение на проблемите в пътно-строителния сектор.

Протестът е организиран, за да се заостри вниманието на обществото върху това, че се забавят някои процеси по подготовката за зимния период, има забавяне и по доста други дейности в Агенция "Пътна инфраструктура", не сме получавали пари от доста време и не се позволява да се фактурират вече сертифицирани дейности, напомни Чайков.

Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков, коментира, че държавата е готова с предложение за решаване на казуса по договорите за текущо поддържане и ремонт на пътищата.

Той потвърди уверението на бранша, че зимата няма да ни изненада. Въпреки всички задължения, които са приети по изпълнението на договорите и неразплатени все още, бизнесът е готов да се справи със ситуацията, каза Граматиков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!