Служители на "Летище София" протестираха под прозорците на президента срещу концесията на аеропорта и настояха процедурата да бъде спряна.

От 13 години Теодора Костадинова работи на аеропорта и миналия февруари е сред чистачките, които убедиха тогавашния премиер Борисов да спре поръчката за чистене на Летище София.

Днес настоява да се спре бъдещата концесия: „Концесионерът има право да отдава всички дейности на подизпълнители - какво се случва с тези хора, които работят в момента?”

Според протестиращите концесията е неизгодна, а печалбата на летището - занижена. Те настояват да бъде сменен мениджмънтът на летището, който в момента обслужвал само собствените си интереси.

От управата на летището отхвърлиха обвиненията и насочиха вниманието към протестиращите. „На днешния ден трябваше да има 12 чистача, от които в момента има само 7 - двама са в отпуска, а трима са в болнични. Единият от хората, които протестираха днес пред президентството се води днес в болнични”, посочи Веселин Пейков.

От ръководството изтъкнаха още, че за миналата година има над 80 жалби за чистотата, а заплата на чистачите средно е над 1100 лева. От транспортното министерство заявиха, че концесията е в ход и правата на служители са гарантирани.

Протестиращите ще търсят подкрепа от всички политически партии и се заканиха да продължат с протестите.