Разследват убийството на 46-годишна жена в столичния квартал „Младост”. Полицията потвърди, че самоличността на жертвата е Станка Марангозова.

Тя е простреляна снощи смъртоносно в главата, докато е говорела по телефона. Открита е в личния си автомобил от мъжа, с когото е живеела на семейни начала. Жертвата е била разследвана за финансови измами. 

Снимка: btvnovinite.bg

Станка Малангозова е открита снощи около 21 часа. Според сигнала тя е говорела по телефона, когато човекът от другата страна на линията е чул изстрел.

Столичната полиция работи по всички версии, защото Марангозова е с криминално досие от осем години. Известна е с участието си във финансови пирамиди.

Снимка: btvnovinite.bg

Съседите често са забелязвали чужд мъж с бели коси, който е седял пред входа, но снощи не са чули нищо.

Според справките на съда и прокуратурата Софийската градска прокуратура е прекратила разследването си срещу Станка Марангозова преди три години и го е предала на районната прокуратура.

Снимка: btvnovinite.bg

Обвинението срещу нея за документни измами е внесено в съда през 2016 г. Нанесени щети, според иска срещу, нея е за 1,4 млн. лв.

През 2013 г., докато беше под домашен арест, Марангозова се барикадира в свой апартамент в опит да спре съдия изпълнител.

Снимка: btvnovinite.bg

В градския съд обаче мъртвата жена е водела много дела срещу хората, които са се оплаквали от нея. Част от тях са насрочени за ноември тази година.