Във връзка с очакваното понижение на температурите през следващата седмица „Топлофикация – София” започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник, 17 октомври.

Парното ще бъде пуснато първо в детските градини, училищата и болниците. След това ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони и накрая – в администртивните сгради.

От топлофикационното дружество припомнят, че при пускането на парното вентилите на радиаторите трябва да са отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след това.

Абонатите трябва и да проверят топломерите си. Ако дисплеят на електронните уреди е угаснал, трябва да се потърси съдействие от обслужващата фирма за топлинно счетоводство.

Ако абонатите желаят включването на отоплението в сградата им да бъде извършено по-късно, те трябва да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление за това, както и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с обслужващия център на компанията на телефон 0700 11 111.