В неделя, 20 август, ремонтираното в момента северно платно на бул. „Цариградско шосе” при Орлов мост (т.е. от страната на кооперация „Царевец”), ще бъде пуснато за движение, съобщиха от Столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка.

Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка. То е изпълнено след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

Днес започва полагане на последния износващ пласт асфалт на „Цариградско шосе” по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда. Утре ще се полага последния пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави.

Същевременно от неделя ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” (от страната на езерото „Ариана”), което ще бъде затворено за движение.

Кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев испектираха как протича ремонтът

Заедно с тази част от реновацията ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между Орлов мост и бул. „Гурко”.

При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.