Ако сте активни във „Фейсбук”, голяма е вероятността да сте видели и дори да сте коментирали под клипа, стопкадър от който виждате по-горе. За часове той стана изключително популярен, а запечатаното на него – сякаш не просто инцидент, а алегория на вниманието, което често получават правилата в нашето общество днес. И хубав пример как да се реагира в подобни случаи.

Клипът, качен във „Фейсбук” от Христо Димитров, събра много положителни коментари за действията на служителя на бензиностанцията, който предприема твърди мерки срещу не съвсем адекватно изглеждащи младежи.

Докато шофьорът на опел с пернишка регистрация спира да зареди, спътникът му спокойно пуши вътре, дори подава ръката с цигарата си през сваленото стъкло, а след това и най-спокойно излиза – със запалена цигара, в непосредствена близост до бензиноколонката.

Правилото „На бензиностанцията не се пуши” вероятно е по-познато и от това, че на червен светофар не се пресича и още по-лесно обяснимо от него, но въпреки това – младежът с цигарата изглежда опитва да предизвиква установения ред, независимо че от това може да зависи неговият живот и животът на мнозина други.

Очевидно преди решителните действия на служителя на бензиностанцията (с червена тениска) има някакви размяна на реплики, за чието съдържание може само да се предполага, съдейки по езика на тялото.

Но след като думите не помагат, може да се мине към действия – спокойно и методично изваждане, приготвяне и използване на праховия пожарогасител до бензиноколонката.

Резултатът – цигарата е загасена, а колата на хулигански държащия се младеж – с нужда от сериозно вътрешно почистване.

Вижте видеото: