Може ли пътната сигнализация и най-проблемните участъци на магистрала "Струма" да объркат шофьорите - провери екип на bTV.

Тръгваме за София от Благоевград. Качваме се на магистрала "Струма". При разклона за Дупница в обратна посока попадаме на катастрофа. Кола от Северна Македония с трима пътници се е ударила в мантинелата в опит да вземе острия завой.

Снимка: bTV

Проблемите за шофьорите по пътя за София започват от табелка, която показва, че магистралата свършва и започва автомобилен път, а малко по-нагоре, пък има и ремонт.

Указателните табели по пътя са потънали в сняг. Други са съборени или обърнати.

Снимка: bTV

На пътя при Старо село ни посрещат два пътни знака, указващи стеснение на участъка. Единият е от правилната посока, другият обаче гледа посока насрещното движение.

Пътен знак за ограничение на скоростта не се вижда, поради залепналия сняг.

Обръщаме посоката на движение. Подминаваме мястото на трагичния инцидент с автобуса. Знаците стават все повече и все по-заснежени. Маркировката на места едва се вижда.

„При разширението, когато вече двете платна почват, маркировката върви в съвсем различна посока от пътните знаци“, обяснява Иван Мушкаров.

Тази сутрин по тъмно в непосредствена близост до мястото на трагедията, самокатастрофира друг автомобил, врязвайки се в мантинелата.