В МВР тече проверка за поведението на граничните полицаи, които първо са отказали, а после са пуснали бившия финансов министър Владислав Горанов да напусне страната, съобщи  министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той беше категоричен, че казусът не е толкова елементарен и възниква въпрос, ако има клонирана кола, коя е клонинг, коя е оригинал и коя къде се намира.

Припомняме ви, че на 18 декември бившият финансов министър се опита да премине граничния пункт на „Калотина“ в посока Сърбия с автомобил, издирван от Интерпол.

Граничните власти казали на бившия министър, че има проблем с автомобила и да изчака по-детайлна проверка. Вместо това обаче Горанов направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната, като часове по-късно с друг автомобил той напуснал страната.

По информация на Горанов, колата е взета на лизинг от голяма автомобилна компания през март миналата година. От фирмата обясниха, че вероятно става дума за така нареченото "клониране". То се прилага при крадени коли, които се изнасят зад граница.

За целта автобандите се добират до информация за оригиналните автомобили. Обикновено това са скъпи коли и това, че има клониране става ясно единствено ако с фалшивата кола бъде извършено престъпление или бъде открадната. Тогава се издирва оригиналът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!