Университетската многопрофилна болница за активно лечение. “Св. Георги” в Пловдив разследва инцидент във връзка със случай на агресия.

Болницата е извършила вътрешна проверка заради починал мъж с анлийски произход. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Образуваното досъдебно производство се наблюдава от Районна прокуратура в Пловдив. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето.

По информация на bTV aнгличанинът е открит на19 юни от хазяйката му. Той е имал наето жилище в Пловдив от няколко дни и срокът изтичал, а той не си вдигал телефона.

Жената открила мъжа пиян. Извикала полиция и спешна помощ. Закарали го в УМБАЛ „Свети Георги“, където бил прегледан и освободен.

Англичанинът обаче създавал напрежение и не искал да напуска болницата. Охранителите опитали да го изведат навън.

Според източници на bTV охранителите нанесли побой над британския гражданин. Той бил настанен в токсикологията на болницата, където е починал няколко часа по-късно.

Охранителите са били задържани за срок от 24 часа.