36-тата вечер на протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор предизвика нови транспортни проблеми.

Шествието в София пое в нова посока. Протестиращите блокираха кръстовището пред румънското посолство, което ограничи още повече движението по бул. "Цариградско шосе".

Блокадата се състои от врати, кофа за боклук и палатки. Новата барикада най-вероятно ще създаде транспортен хаос през утрешния ден. 

Днес също се стигна до задръствания. 

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите се заканиха да останат там 24 часа, а след това блокадата да бъде вдигната, но имат готовност и да затварят други ключови кръстовища, ако правителството не подаде оставка

Автомобил се опита да премине през блокадата на Румънското посолство, протестиращите тръгнаха към него, за да му обяснят, че не може да мине и да го върнат по обратния път. До напрежение не се стигна.

По-рано имаше и друга ситуация там – появи се мъж, който искаше да премахне една от барикадите. Полицията се намеси и го отведе, защото се създаде напрежение. 

Снимка: btvnovinite.bg

Един от водачите на протеста - Арман Бабикян, заяви, че палатковият лагер ще остане пред румънското посолство за 24 часа. Той е послание към премиера Бойко Борисов, че трябва да си подаде оставката. Ако не го направи - имат готовност да блокират и други ключови кръстовища в столицата.

Това става четвъртото блокирано кръстовище в столицата след тези пред Министерския съвет, при Ректората и на "Орлов мост". 

Недоволството започна на площад „Независимост“ със свикване на протестно извънредно заседание на Народното събрание. Недоволните гласуваха вот на недоверие на премиера Бойко Борисов.

Част от протестиращите хвърляха яйца и домати по сградата на партийния дом.

Протестът продължи на обичайното си шествие до палатките на „Орлов мост“, а след това и към румънското посолство, където беше построен четвъртият лагер.

В капана на задръстването попаднаха стотици.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!