Протестиращите се заканват в първия ден от новия политически сезон депутатите да работят под обсада. Полицията отново призова да не се подават на провокации, а Столичната община предупреди гражданите за проблеми с придвижването в центъра на София утре. .

Партия „Да, България“ е поискала от Общината да остане на паркинга пред БНБ от 8:00 ч. до 22:00 ч. Теренът ще бъде достъпен само за протестиращи. Площад „Независимост“ при стъклените куполи остава затворен за същото време, обясниха за bTV от градската управа.

Гражданската инициатива „Системата ни убива“ е получила разрешение за протест в района около куполите. Организаторите на недоволството от „Отровното трио“ не заявяват своя план на движение.

В началото на деня ще се съберат пред фонтана на Президентството, а след това всичко зависи от мащаба на протеста, уточниха от „Отровното трио“.

От СДВР не обявяват ресурса си за опазване на обществения ред. На входовете на столицата ще има екипи на Пътна полиция при евентуално пристигане на автобуси от страната.