Протестиращите при сградата на Народното събрание блокираха движението и се опитват да стигнат до парламента.

Засега няма напрежение между демонстрантите и полицията.

Малко по-рано протестиращите започнаха да пресичат пешеходната пътека при Народното събрание в опит да спрат движението по бул. „Цар Освободител“. В момента всички демонстранти се изтеглят натам и успяха да спрат трафика, блокираните коли обръщат в опит да избегнат протестиращите. Демонстрантите вече са зали цялото пътно платно.

Демонстрантите са недоволни от факта, че нямат достъп до сградата на парламента, където искат да пресрещнат пристигащите автобуси с депутати, но напрежение между тях и полицаите в момента няма.

Недоволните от управлението се опитаха да достигнат до сградата на Народното събрание, но полицаите направиха жива верига пред тях. Част от демонстрантите също направиха жива верига лице в лице със служителите на реда. 

Други от протестиращите се организираха в "четяща седяща стачка" на пътното платно с книги в ръка. Техните действия са в съответствие с обещанието им да пренесат работата си и живота си пред парламента до получаването на оставка на правителството. 

По думите на един протестиращ те в момента "импровизират", но искат да покажат своята решителност, че няма да се откажат от исканията си и ще продължат с гражданското недоволство.

На протеста има и родители с деца, които споделят, че демонстрират именно заради тяхното бъдеще.

Протестиращи играят хора и пеят песни. Движението по бул. „Цар Освободител“ продължава да бъде блокирано. Засега на протеста няма политически лица.

Сред протестиращите са професори и академици от Академията по обществени науки, образование и наука.

Виждайки как образованието и науката, които ни дава самочувствие, се унищожават, няма как да не протестираме, заяви професор Румен Спасов.

В 12-ия ден на протестите организаторите на недоволството срещу правителството втвърдяват подхода си с гражданско неподчинение и блокада на Народното събрание, Съдебната палата и ключови институции и транспортни трасета.