Протестиращи блокираха кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Гешов" в София. 

Това е първото обявено от организаторите гражданско неподчинение на демонстрантите днес, които искат оставката на премиера и на главния прокурор, както и предсрочни избори.

Имаше няколко опита на коли да преминат през протестиращите, за щастие без инциденти.

Бе спряно за кратко и трамвайното и тролейбусното движение. Пропускаха се коли на спешна помощ. 

Малко след това протестиращите освободиха кръстовището и се насочиха към НДК. Бус лентите са свободни за преминаване на автобуси от градския транспорт.

Снимка: Ладислав Цветков

Шествието продължи към "Петте кьошета", където също кръстовището бе блокирано.

Снимка: bTV

Демонстрацията се насочи към Съдебната палата, където протестиращи скандираха "Оставка" и "Гешев е позор". 

Те пропускаха трамваите да преминават свободно, след което шествието продължи.

Снимка: bTV

Протестът достигна до Министерски съвет, където демонстрантите блокираха движението.

Снимка: bTV

Малко след това шествието се отправи към "Орлов мост", като по пътя блокираха кръстовището на ул. "Г. С. Раковски" при руската църква.

Протестиращите се спират на ключови места за кратко, блокират движението и продължават напред. Те минаха пред Народното събрание, където има полицаи.

Шествието достигна до "Орлов мост", където движението е блокирано. По бул. "Цариградско шосе" също няма превозни средства, а протестиращите продължават с освирквания и искания за "Оставка".

Към 15:50 ч. са блокирани кръстовището при СУ "Св. Климент Охридски", "Орлов мост", блокада има и при Съдебната палата, Министерски съвет, Петте кьошета, кръстовището на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Е. Гешов", както и на бул. "Александър Малинов", съобщи за bTV адвокат Николай Хаджигенов, един от организаторите на гражданското неподчинение.

Снимка: btvnovinite.bg

По информация от полицията блокираните улици и кръстовища са по-малко.

Снимка: btvnovinite.bg

На блокадата на "Орлов мост" протестиращите играят волейбол. Предстои да видим дали ще се присъединят към демонстрантите, събиращи се вече в "Триъгълника на властта".